Informatie en advies over dubbel glas
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Vandaag de dag domineert criminaliteit het nieuws van de dag. Steeds vaker hoor je hoe inbrekers gebruik maken van de gelegenheid en een huis binnensluipen om het vervolgens helemaal leeg te halen. Jij als woningbezitter blijft met een kater achter. Je kostbaarheden zijn weg en je huis is overhoop getrokken. Ook al keert de verzekering een bedrag uit, je blijft voor altijd de klap voelen die jou met de inbraak is toegebracht. Het is niet voor niets dat veel mensen ervoor kiezen om hun woning te beveiligen tegen inbraak. Ze doen dit door een alarm installatie op hun deur te bevestigen, maar ook door het glas in de ramen en deuren te veranderen. Inbraakwerend glas is een product wat steeds vaker op de particuliere markt wordt gekocht.

Wat moet je verwachten wanneer je inbraakwerend glas koopt

Bij inbraak werend glas denken veel mensen nog altijd aan het ouderwetse glas waar een metaaldraad doorheen zit geweven. Dit is echter een achterhaald idee. Het moderne inbraak werende glas zou je op het eerste oog nauwelijks kunnen onderscheiden van normaal glas. Het grote verschil is dat dit glas gelaagd is. Het bestaat als het ware uit meerdere lagen glas die op elkaar bevestigd zitten. Hierdoor ontstaat een glassoort die dikker is en die beter bestand is tegen geweld van buitenaf. Ook kan een inbreker er minder gemakkelijk een gaatje in boren om de deur te openen. Wanneer een inbreker langer bezig is om jouw woning binnen te dringen zal hij de moed al snel opgeven en een ander huis uitkiezen. Inbraakwerend glas is dan ook een waardevolle aankoop.

Waarom loopt de prijs van inbraakwerend glas zo uiteen

Wanneer je kijkt op het internet op de zoekterm ‘inbraakwerend glas’ kom je een heleboel verschillende prijzen tegen. Dit is het moment waarop bij veel mensen verwarring ontstaat. Hoe kan de prijs van inbraak werend glas nou zo uiteen lopen? Het antwoord is heel eenvoudig. Er zijn meerdere inbraak werende glassoorten. In totaal zijn er 8 soorten waar uiteraard 8 verschillende prijskaartjes aan hangen. De laagste classificatie is diegene die veel voor huishoudelijk gebruik wordt gekocht. Het gaat om de categorie P1A. Deze glassoort is bestand tegen 3 inslagen vanaf een hoogte van 1,5 meter. Daarna loopt het op. De hoogste categorie is P8B. Deze weerstaat 70 inslagen met hamer en hakbijl. Het mag duidelijk zijn dat deze soort vooral in het bedrijfsleven en bij optimale beveiliging wordt gekocht. Inbraak werend glas kan je kopen in meerdere categorieën die de sterkte van het glas aangeven. Het wordt echter ook verkocht in meerdere soorten. Zo kan je inbraakwerend glas met een extraatje kopen. Dit extraatje maakt het glas extra aantrekkelijk omdat het dan opeens in aanmerking komt voor subsidie. Het inbraak werende glas wordt hierdoor echter ook kostbaarder.

Inbraakwerend isolatieglas

Wanneer jij als woningbezitter jouw woning gaat isoleren doe je er verstandig aan om te kijken of jouw ramen zijn voorzien van enkel glas of van dubbel glas. Zijn ze van enkel glas gemaakt, dan valt er een hoop winst te behalen wanneer jij je ruiten laat voorzien van dubbel glas. Kies je voor de ramen en deuren op de begane grond voor inbraak werend isolatieglas, dan kom je in aanmerking voor de SEEW regeling. Deze regeling staat voor Subsidie Energiebesparing Eigen Woning. Het houdt in dat je een overheidssubsidie krijgt wanneer jij minimaal twee energiebesparende maatregelen laat treffen bij je huis. Je kan dan kiezen voor inbraak werend isolatieglas in combinatie met bijvoorbeeld gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dakisolatie. Je krijgt in dat geval een subsidie die kan oplopen tot 40 euro per vierkante meter inbraak werend glas. Eveneens profiteer jij bij de aankoop van inbraak werend dubbel glas van het verlaagde BTW tarief. Normaliter zou je 21 procent BTW moeten betalen over het arbeidsloon van de glaszetter. Kies je voor isolatieglas, dan betaal je echter het lage BTW tarief van 6 procent.

Normaal dubbel glas

Wanneer je inbrekers wil afschrikken kan je ook kiezen om je woning te laten voorzien van normaal dubbel glas. Dit is te koop in meerdere soorten. Je hebt HR glas maar ook HR+, HR++ of HR+++ glas. HR++ glas en HR+++ glas komen eveneens in aanmerking voor subsidie aangezien dit dubbele glas ook een zeer goede isolerende werking heeft. Het is lastiger in te slaan waardoor een inbreker een woning met dubbel glas sowieso liever voorbij loopt.

Offertes

Nieuw glas in je huis laten zetten is een kostbare aangelegenheid. Het is dan ook altijd verstandig om eerst offertes op te vragen. Dat doe je eenvoudig met één muisklik op onderstaande button. Je ontvangt dan vrijblijvend meerdere offertes in je mailbox. Jouw voordeel kan – wanneer je deze offertes rustig vergelijkt – oplopen tot wel 3- procent.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?


Laatste nieuws

Update ISDE regeling isolatieglas

Het jaar 2024 brengt goed nieuws voor huiseigenaren die overwegen hun woning

Amsterdam ambieert isolatie voor 123.000 woningen tegen 2031

Amsterdam heeft ambitieuze plannen aangekondigd om tegen 2031 maar liefst 123.000 woningen

Betaalt de overheid voor dubbel glas?

Op de vraag of de overheid opdraait voor de kosten van dubbel